Vytisknout tuto stránku
pondělí, 02 květen 2022 10:31

Minibasketbalové finále U11 B ovládli Tygři Praha

Po dvouleté covidové pauze se opět mohly hrát celonárodní minibasketbalové šampionáty. Jako první dostali prostor kluci do 11 let, kteří se o víkendu sešli v Brandýse n.L., kam se sjelo dvanáct nejlepších týmů z ČR.

Během prodlouženého víkendu bylo odehráno celkem třicet zápasů v hale SportCentra Brandýs a ZŠ „Na Výsluní“. V pátek se hrálo ve čtyřech tříčlenných skupinách, odkud do čtvrtfinále postoupily vždy nejlepší dva celky. Třetí týmy ve skupině hrály ve skupině o 9.- 12. místo.

Po odehrání základních skupin bylo pro všechny týmy připraveno slavnostní zahájení. V něm se představili žáci ZUŠ v Brandýse n.L. ve hře na bubny a akordeon. Vrcholem bylo představení skupiny Tetris se světelným tyčemi, kde kluci tleskali zejména svítivým logům svých týmů. Na závěr pak zazněla zpívaná hymna.

V sobotu se odehrály vyřazovací boje, kde šlo opravdu do tuhého a důležitý byl každý míč i bod. Do nedělního finále se pak probojovaly týmy pražských Tygrů a BK Brandýs n.L.. Sobotní večer byl věnován dovednostním disciplínám, kompenzačním cvičením a bazénu.

V průběhu závěrečné neděle sehrálo každé družstvo jeden zápas o konečné umístění a o dramata nebyla nouze. V boji o bronzové medaile BK Vividbooks Pardubice přehrály moravský tým NH Ostrava. Vrcholem NF pak bylo finále mezi pražským a domácím celkem. Zajímavé utkání sledovaly na tři stovky diváků. Nejdříve vedli domácí, aby hosté do poločasu zápas otočili a získali dvouciferný náskok. Po změně stran domácí redukovali pražské vedení na minimum, ale o vítězství Tygrů v závěrečné osmiminutovce nakonec rozhodl nejlepší hráč turnaje Matěj Šnobl. Svěřenci Radka Šnábla, kouče brandýského týmu, nakonec brali stříbrné medaile, což je jeden z největších úspěchů v historii klubu. Vítězní Tygři pak bouchali šampaňské a střihali basketbalovou síťku a radost měl zejména trenérský tandem Aneta Černá a Gabriela Janovská.

Medaile a poháry při závěrečném ceremoniálu předával místostarosta města Petr Soukup a basketbalové osobnosti Radek Nečas, společně s hráčkou italské Civitanovy Annou Rylichovou a delegátem ČAMBu Markem Stuchlým, také bývalým skvělým basketbalistou a maskotem šampionátu Bastym.  Závěrečnou hymnu zazpíval Vojta Dyk. V hlediště se sešla řada basketbalových ikon, ať už v roli trenérů nebo diváků: Jakub Houška, Ladislav Sokolovský, Markéta Bednářová a řada dalších. Na lavičkách zúčastněných týmů nechyběly trenérské ikony jako Jirka Šoula, Radek Šnábl, Robin Foniok, Marek Stuchlý ml., Milan Matějka, Roman Bednář, Zdeněk Zeman, Jan Prágr, což je záruka toho, že se kluci budou úspěšně rozvíjet, i když po covidové pauze všichni musí dohánět tréninkové i zápasové manko.     

Všichni odjížděli z Brandýsa spokojeni, když si vrchol sezóny pořádně užili. Současně dostali řádný impuls do dalšího tréninku. K dobré úrovni NF přispěli i rozhodčí a diváci, mezi kterými svým synům drželi pěsti takové persony jako Vojta Dyk s manželkou Taťánou či Tereza Maxová. Organizačně skvěle zabezpečila turnaj ČBF společně s domácími pořadateli z BK Brandýs n.L.. Poděkování za podporu patří i městu za výraznou finanční podporu.

Konečné pořadí turnaje bylo následující:

  1. BŠ Tygři Praha
  2. BK Brandýs n.L.
  3. BK Vividbooks Pardubice
  4. NH Ostrava
  5. USK Praha
  6. Vlčata Žďár
  7. Válečníci Děčín
  8. Sršni Sokol Písek
  9. BCM Orli Prostějov
  10. BA Nymburk
  11. Lokomotiva Plzeň
  12. Basket-point Frýdek-Místek

All stars „A“ tým

  1. Čeněk Komárek – USK Praha
  2. Michal Dlouhý – NH Ostrava
  3. Adam Konvalina – BK Vividbooks Pardubice
  4. Alex Novák – BŠ Tygři Praha
  5. Jonáš Radek Šnábl – BK Brandýs

All stars „B“ tým

  1. Jakub Šmíd – Sršni Sokol Písek
  2. Dominik Nečas – BK Vividbooks Pardubice
  3. Jonáš Netolický – Válečníci Děčín
  4. Otto Polívka – Vlčata Žďár
  5. Jakub Vrublovský – BK NH Ostrava

MVP: Matěj Šnobl – BŠ Tygři Praha

 

 

                                         

Číst 1232 krát Naposledy změněno pondělí, 02 květen 2022 10:34