Vytisknout tuto stránku
pondělí, 05 prosinec 2022 13:46

Výsledkový servis 3.12.- 4.12.2022

Druhý adventní víkend proběhl již v prosinci a v neděli jsme zapálili druhou adventní svící. Ta se nazývá bronzová a signalizuje, že do Vánoc již zbývají pouhé tři týdny. Měli bychom tak více rozjímat než nakupovat dárky, péct cukroví a uklízet. Počasí bylo hodně proměnlivé. V pátek napadl sníh, aby v neděli po něm nebylo ani památky. To je asi česká prosincová klasika posledních let nejen v Polabí, ale na hodně níže položených místech.

Dnes bude chodit Mikuláš, čert a anděl a po dvou letech se bude konat i Čertovský rej, ve kterém se basketbalový klub hodně angažuje. Děti, a nejen ony, by se měly zamyslet nad svými neřestmi, aby je čerti nevzali do pekla. Myslím, že té zloby a neřesti bylo za poslední léta hodně a že se peklo dnes večer hojně zaplní.

Pokud se týče sportovních událostí, tak vrcholí MS ve fotbale v Kataru a na programu bylo o víkendu první kvarteto osmifinálových utkání. Vesměs vítězili a postupovali favorité, a tak se můžeme těšit na velmi očekáváné souboje mezi Nizozemím a Argentinou nebo mezi Francií a Anglii, to budou hezké předvánoční bonbónky. Věřme, že po dalších osmifinálových utkáních se nabídnou další fotbalové perly. Vedle fotbalových bitev v Kataru se zraky sportovních příznivců upnuly především k zimním sportům, které se rozebíhají pomalu, ale jistě naplno. Minulý týden začal i světový pohár v biatlonu a vypadá to, že naší jedničkou bude opět Markéta Davidová. Muži překvapili ve štafetě, ale na výraznější úspěch si budou muset počkat až mladší generace vyroste, možná to nebude trvat dlouho. V alpském lyžování si budeme muset počkat, až se uzdraví Ester Ledecká, i když se nám pomalu dostává po zranění do tempa i snowboradistka Eva Adamczyková (Samková). Tak snad budeme mít radost i v zimních sportech, i když nástupce Bauera a Neumannové zřejmě hned tak nenajdeme. Bídně jsme na tom i ve skocích, které byly naší parádní disciplínou. Dnes se asi jen ohlížíme za slavnou skokanskou minulostí. Asi je to i odraz bídné kondice našich můstků. Jejich stav je žalostný a třeba harachovský mamut na skoky Ploce, Parmy, Malce a dalších jen vzpomíná. Třeba pomůže nový předseda NSA Ondřej Šebek, který v minulém týdnu nahradil Filipa Neusera. Jde sice o bývalého veslaře, a tak snad kolektivní sporty nebudou tolik trpět, ale mi veslaře máme v Brandýse kvalitní, a tak nám snad nový předseda bude nakloněn.

Brandýské celky odehrály během víkendu a předehrávek dvanáct utkání s bilancí šesti výher a šesti porážek, což je určitě lepší než minulý víkend. Potěšily zejména dvě výhry starších žáků v lize U15, díky kterým se mohou radovat z postupu do jarní extraligové části a můžeme říct, že jde o další pěkný úspěch. V extralize mohu svěřenci kouče Čeňka jen překvapit.

1.liga žen

DSK Brandýs – TJ Sokol Pečky                                              66:63 (28:18)

Přestože domácím scházeli některé pendlující opory vlétli do utkání jako uragán, jehož síla se projevila v zisku téměř dvacetibodového vedení. Druhý tým tabulky tak dokonale zaskočili, ale bohužel hostující hráčky postupně začaly zvedat hlavy, k němuž přispěla i slabá brandýská potence ve druhé periodě, a tak Brandýs vedl po dvaceti minutách hry jen o deset bodů. Po změně stran šly Pečky na chvíli dokonce do těsného vedení, ale svěřenkyně kouče Kurucze nakonec těsnou výhru uhájily a získaly cenné dva body.

Body: Vrančič 18, Burdgess 16, Ceralová 14, Holá 11, Maršíková 5, Rotková 2

DSK Brandýs- BK Studánka Pardubice                               88:58 (50:29)

Jednoznačná záležitost brandýského celku, který pouze sedm pardubických hráček přehrával od začátku až do konce a výsledkem byla přesvědčivá výhra rozdílem třiceti bodů. Brandýs je s pěti výhrami a pěti porážkami uprostřed tabulky a tam také přečká vánoční pauzu, protože pokračovat se bude až na počátku roku 2023.

Body: Ceralová 17, Burdgess a Ondroušková 16, Koucká 13, Richterová a Vrančič 8, Maršíková a Tomková 4, Klementová

2.liga žen

BK Brandýs n.L. „A“ – Basket Ostrava                                76:46 (38:22)

Body: Bodláková 18, Kynclová 17, Martínková 11, Votrubová Kateřina 9, Brožková 7, Růžičková 5, Klanicová 4, Votrubová Klára 3, Najmanová 2

Středočeská basketbalová liga žen

BK Brandýs n.L. „B“ - BK Pelhřimov             53:56 (26:23)

Body: Homolová a Pfafová 9, Nergerová 8, Hvězdová a Walterová 7, Vítková 5, Urbanová 4, Borlová a Procházková 2.

Celostátní liga juniorů U19B

Basket Poděbrady - BK Brandýs n.L.                    78:68 (36:31)

Tesla Pardubice - BK Brandýs n.L.                         80:78 (43:36)

Dvě víkendové prohry ukončily základní část ligy. Brandýs skončil s bilancí pěti výher a šesti porážek na páté pozici a v jarním pokračování soutěže bude hrát o 3.- 7. pozici v tabulce se solidním bodovým základem pro udržení.

Celostátní liga kadetek U17G

BK Brandýs n.L. - BK Sojky Pelhřimov    60:62 (29:36)

Body: Rozumová 17, Kohoutková 10, Hájková 9, Šandová 8, Pfafová 6, Vaverková 4, Alešová a Mrázová po 3

Žákovská liga U15B starší žáci

Slavoj BK Litoměřice - BK Brandýs n.L.                               51:79 (20:43)

K základ k výhře byl položen v prvních dvou desetiminutovkách, pak si hosté bezpečné vedení kontrolovali, při čemž se do hry zapojila celá lavička.

Body: Holubec 20, Kubík 14, Kučera 8, Vaverka a Prouza po 7, Vedral 6, Syrový 5, Richter, Horák a Šolc po 4

BA Tygři Louny - BK Brandýs n.L.                                         57:72 (24:38)

Hosté vedli po úvodní čtvrtině o patnáct bodů, pak se však jejich produkce zadrhla a domácí toho využili k redukci brandýského vedení až na dva koše. Pak svěřenci kouče Čeňka zabrali a opětovně získali dvouciferné vedení, které si udržovali až do konce. Tím potvrdili svůj postup do extraligové části.

Body: Holubec a Vedral po 15, Kučera 12, Vaverka 8, Kubík 7, Šolc 6, Syrový 5, Horák 4

Žákovská liga U14B mladší žáci

Dohrávka: 29.11. 2022

BK Brandýs n.L.“A“ - Basketbal TJ Svitavy                         76:62 (36:33)

Body: Prouza 21, Bártů 12, Kupčík 10, Houžvička 8, Lachs 7, Hlavatý a Soukup po 6, Dvořák A. 4, Dvořák N. 2

Žákovská liga U14G mladší žákyně

BK Brandýs n.L  - Basket Slovanka                        24:74 (14:50)

Body: Princová 7, Waitzmanová 6, Novotná E. 4, Průchová, Simandlová a Petříková po 2, Rozumová 1

BK Brandýs n.L - BK Lvice Litoměřice                   33:98 (16:39)

Body: Novotná S. 8, Průchová a Waitzmanová po 6, Simandlová 5, Novotná E. 4, Petříková a Rozumová po 2

 

Autor: Petr Čeněk

 

 

Číst 678 krát