Vytisknout tuto stránku
pondělí, 27 březen 2023 14:46

Výsledkový servis 25.3. - 26.3.2023

Poslední březnový víkend byl poměrně jarně vlídný a poměrně přívětivý. To se nám hodilo při taneční zábavě BK Brandýs n.L., která tradičně proběhla v KD Sojovice v pátek. Tematické zaměření bylo svět reklamy, takže nápadité ohozy basketbalových příznivců se vtipně zaměřily především na televizní reklamy. K vidění byla Coca-Cola, MMS, Kapitan Morgan, Fidorka, Májka a mnoho dalších figur. Pěkně jsme se zasmáli, docela zapařili a vydařená akce basketbalové rodiny je za námi. Škoda jen, že nepřišlo o trochu více lidí. Bylo nás necelých 150, ale kdyby nás bylo o trochu více vůbec by to nevadilo. Snad se to povede za rok, kdy vypisuji překonání účastnického rekordu na 200!!! Od záři budete moci sledovat datum, kdy se ples bude konat. Budeme včas informovat.

Světové události se točily stále kolem Ukrajiny a očekávání jarních ofenzív a manévrů. Řádilo také tornádo v americkém státě Mississippi a zanechalo za sebou pořádnou spoušť. U nás zemřel poslední letecký hrdina II. světové války oblékající uniformu RAF, Emil Boček, čest jeho památce. Nedávno oslavil sté narozeniny, a ještě po devadesátce létal.

V našem dvojměstí kromě basketbalového plesu v pátek zaujalo slavnostní otevření Čakovického praku nacházejícího se v brandýském Central parku. V pátek odpoledne se tedy skvělý nápad manželů Maternových dočkal svého otevření za účasti představitelů města, senátora a syna Ladislava Smoljaka Davida Smoljaka a manželů Bruknerových vzpomínajících především na Ladislava Smoljaka, který v Brandýse působil na přelomu padesátých a šedesátých let jako učitel matematiky a fyziky a právě Eva Bruknerová byla jednou z jeho prvních maturantek. A právě k uctění jeho památky byl prak i přilehlá lavička pokřtěna po Ladislavu Smoljakovi. Cimrman tedy zasáhl i do našeho města a 19.5. bude mít jeho působení ve městě dohru. V kině by mělo DJC odehrát divadelní hru Akt, jako gratulaci Petru Bruknerovi k jeho významnému životnímu jubileu.

Sportovním milníkem víkendu bylo především páteční výhra našich fotbalistů v úvodním kvalifikačním utkání o postup na ME nad Polskem v poměru 3:1, když dva góly padly hned v úvodních třech minutách. Snad dnes potvrdí dobrou formu v dalším kvalifikačním utkání v Moldavsku. Zraky sportovních příznivců byly upnuty i na hokejové stadióny, kde vrcholí čtvrtfinále play off nejvyšší hokejové soutěže. Po Pardubicích se dalším postupujícím stal Hradec Králové. Další dva semifinalisté se vytvoří z dvojic Vítkovice- Brno a Třinec- Sparta. Zatím mají blíže k postupu Vítkovice a Třinec, protože v sériích vedou 3:2. Solidně si vedou české tenistky na Floridě na dalším významném turnaji a zatím se drží i Jiří Lehečka.

Z basketbalových událostí zaujal postup USK Praha do final four Euroligy přes španělskou Salamanku, v jejímž dresu působí i nejlepší česká hráčka roku 2022 Julie Reisingerová. Zaujal mě také čtvrtfinalový souboj play off v ŽBL mezi Chomutovem a Slávii Praha. Domácí levhartice měly velkou kliku, když o výhře rozhodla trojka sestřenice Tomáše Satoranského, Moniky Satoranské, dvě sekundy před koncem prvního prodloužení.  Chomutov měl velkou kliku a Kateřina Suchanová /Elhotová / dokázala, že basketbal ještě nezapomněla.

Basketbalová sezóna spěje ke svému konci, ale stále ještě se hraje naplno, i když do konce toho mnoho již nezbývá. Ještě jeden víkend a potom na nás čeká velikonoční pauza.

Basketbalové týmy si vedly se střídavými úspěchy. Svůj herní debut si odbyla přípravka U10 mix, přidávám komentář trenérky Radky Šimonové: „Včera naše MIX přípravka zažila své první zápasy. V turnaji U10 děti sehrály hned 3 utkání … proti starším chlapcům z Počernic, Dubče a Žižkova naši drobečci neměli šanci, ale rozhodně nasbírali velmi cenné zkušenosti a bojovali opravdu statečně. Každý náš koš byl oceněn obřím potleskem rodičů a fanoušků. Celkem vstřelili v součtu dokonce 29 bodů.“

 

Celostátní liga U19 junioři

BK Brandýs n.L.   - Tesla Pardubice                                     95:75 (39:43)

Body: Kejmar L. 28, Borl 23, Beneš 19, Hlaváček 7, Trepeš 7, Kejmar M. 5, Drobný 4, Fijala 2.

BK Brandýs n.L.  - BK Pardubice B - Holice                        69:77 (41:35)

Body: Kejmar L. 21, Borl 13, Hlaváček 12, Beneš 8, Drobný 7, Kejmar M. 6, Trepeš 2.

Celostátní liga U19 G juniorky

BK Frýdek Místek – BK Brandýs n.L.                                 56 :34 (33 :15)

TJ Rožnov p.R. – BK Brandýs n.L.                                       38 :73 (25 :35)

Žákovská liga U15B starší žáci -  extraliga

BK Brandýs n.L. - Sluneta Ústí n.L.                                    70:81 (40:42)

Body: Holubec 27, Kučera 15, Bodlák 9, Prouza a Kubík po 6, Vedral 3, Vaverka a Šolc po 2

Nadregionální liga U15G starší žákyně

BK Brandýs n.L - Basket Slovanka "B"                           56:39 (26:14)

Body: Simandlová 16, Princová 11, Ouředníčková 9, Helisová 8, Průchová 6, Waitzmanová 4, Kubíčková 2

Basket Slovanka „B“ – BK Brandýs n.L.                            32:51 (18:25)

Body: Princová 15, Waitzmanová 13, Helisová 12, Simandlová 3, Forejtová, Kubíčková, OUředníčková a Průchová po 2

Krajský přebor U13B starší minižáci - čtvrtfinále

Čtvrtfinále krajské přeboru U13 proti sobě svedlo dva týmy s naprosto odlišnými přístupy k tréninku i ke hře. Po sobotním zápase, respektive průběhu zápasu, v Mělníku soupeř asi odvetu rovnou vzdal.

BK R&J EBC Mělník – BK Brandýs n.L.                              15:126 (8:64)

Body: Hlaváček T. 41, Karel 17, Kalfus 14, Dvořák a Osman 10, Pečenka 8, Řihout 6, Hykel, Roškota, Schwan a Šťastný 4, Kozel a Tasdemir 2.

BK Brandýs n.L.BK R&J EBC Mělník      neodehráno

 

Krajský přebor U13G starší minižákyně

V posledním utkání odvetné části, jsme hostili tým z Mladé Boleslavi. Ani jedno družstvo  nenastoupilo v kompletním složení, ale již od začátku jsme jasně udávali tempo a dokráčeli tak k jasnému vítězství.

 

BK Brandýs n.L. – AS Mladá Boleslav                 107:14 (60:02)

 Body: Novotná S. a Švancarová 18, Petříková 16, Šváchová 12, Hrubinová 10, Vlčková 9,  Waitzmanová 8, Dancheva a Rozumová 4, , Pawingerová 6, Sýkorová 2

 

 Přípravná soutěž nejmladších minižáků U11B

BC Kolín – BK Brandýs n.L.                               26:96 (13:52)

Body: Pečenka 31, Hykel 15, Sibera 21, Chmelík 12, Stieber 4, Martinek 3

BC Kolín – BK Brandýs n.L.                               32:63 (12:31)

Body: Hykel 21, Pečenka 17, Sibera 7, Lecko, Červenka a Chmelík po 4, Novosad, Martinek a Bartík 2

O víkendu nás čekal těžký zápas s Milovicemi, se kterými se přeme o první místo v tabulce. Do prvního zápasu jsme nastoupili s velkým nasazením a nedovolili jsme, aby šel soupeř do vedení. Kluci hráli oba zápasy výborně, předvedli hezkou kolektivní hru a obhájili si prozatím titul favorita tabulky.

BK Brandýs n. L.  – NBK JUVENTA Milovice                         112:53 (30:58)

Body: Hykel 32, Pečenka 29, Sibera 23, Martinek 12, Hlaváček 8, Stieber 5, Bartík 3

BK Brandýs n. L. – NBK JUVENTA Milovice                        79:25 (44:18)

Body: Sibera 25, Pečenka 19, Hykel 15, Martinek 12, Bartík 6, Lachs 2

 

Přípravná soutěž nejmladších minižákyň U11G

Proti týmu Benešova se nám nehraje lehko, to už víme. Zápasy bývají, zejména pro některé hráčky, opravdu fyzicky náročné.  Co velice oceňuji je,  zrovna v tomto případě, možnost odehrání druhého zápasu, kdy jsme, po dohodě se soupeřem, postavily proti sobě silově a výkonnostně rovnocené pětky. Výsledkem byl opravdu napínavý, vyrovnaný a velmi bojovný zápas, ve kterém si zahrála celá lavička. 

BK Brandýs n.L - BC Benešov                                 15:55 (8:24)

Body: Libertin 4, Křížová 3, Šnáblová, Štěrbová, Vašínová 2, Borovičková E. 1

BK Brandýs n.L - BC Benešov                                     38:53 (23:28)

Body:  Kubáčová, Libertin, Štěrbová 8, Vašínová 3, Cibulková, Kačíková S., Martiňáková, Mozolová 2, Borovičková E. a Křížová 1

 

 Autor: Petr Čeněk

 

Číst 497 krát