Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 04 květen 2023 11:02

Výsledkový servis 29.-30.4.2023

O víkendu jsme se dočkali dalšího skvělého výsledku mládežnického basketbalu BK Brandýs n.L., když náš tým mixů U11 na MČR v Litomyšli vybojoval zlaté medaile. Děkujeme hráčům, rodičům a trenérkám týmu: Kateřině a Pavlíně Pfafovým. Skvělá práce a díky za to zlato, které přepisuje bohatou historii našeho klubu.

                                                 Zlaté medaile pro MIX U11!

 

O víkendu se v České Třebové a Ústí nad Orlicí uskutečnilo MČR pro smíšená družstva v kategorii U11. Na turnaj jsme odjížděli s ambicí přivézt do Brandýsa nějakou medaili, ale hlavně nabít nové zkušenosti ze zápasů proti nejlepším týmům v České republice.

V základní skupině jsme nejdříve porazili BŠ Tygři Praha a ve druhém pátečním utkání i Vysočinu. V sobotním dopoledni jsme vysokým rozdílem porazili Teplice, abychom v semifinále porazili Spartu a dostali se tak do nedělního finále. V boji o zlaté medaile jsme se potkali s Domažlicemi. Po vyrovnané první půli jsme dokázali především širokým kádrem utkání dotlačit k vítěznému konci. Individuální ocenění si z šampionátu odvezli Josef Hykl, který byl vyhlášen MVP celého turnaje a Matyáš Pečenka byl vybrán do nejlepší pětky turnaje. Děkujeme všem rodičům za úžasnou podporu.

 

                                          NF U11B – KRÁSNÉ DESÁTÉ MÍSTO!

 

Kromě turnaje MIXŮ se o víkendu odehrál také Festival U11B v daleké Ostravě. Na turnaj jsme odcestovali vlakem se třinácti hráči, když pro některé to byla vůbec první zápasová zkušenost. V základní skupině jsme se postupně utkali se Sokolem Pražským, Zlínem, Ostravou a Skokany z Brna. Zápas od zápasu se kluci zlepšovali, bohužel to ale ani na jednoho soupeře nestačilo a v neděli jsme tak hráli o deváté místo s Třincem. První čtvrtinu se nám dokonce podařilo vyhrát, bohužel nám postupně docházely síly a skončili jsme tak na krásném desátém místě. Turnaj ale splnil naše očekávání, kluci si zahráli super zápasy proti dobrým soupeřům a každý hráč dostal příležitost se ukázat. Kromě basketbalu jsme si zpestřili turnaj diskotékou a drobným problémem s ubytováním, který ale kluci zvládli bravurně a ukázali, že jsou skvělá parta. Speciální poděkování patří mladým trenérům Martinu Bodlákovi a Kennethovi Martinsovi, kteří se střídali v roli hlavního trenéra, ale hlavně si s sebou do Ostravy zabalili pořádnou dávku trpělivosti a dobré nálady, která klukům zpříjemnila ostravský pobyt.

 

Celostátní liga U19G juniorky

BK Studánka Pardubice - BK Brandýs n.L.      67:57

Body: Durdová 21, Dvořáková 13, Motlíčková 8, Lavírová 6, Richterová 4, Kučerová a Hrubinová 2, Kolářová 1

 

BK Brandýs n.L-  BK Studánka Pardubice            57:51 

Body: Durdová 33, Dvořáková a Richterová 6, Hrubinová 4, Motlíčková a Tomková 3, Kučerová 2

U19G odehrály poslední zápasy sezóny v Pardubicích a s Pardubicemi. V sobotu u soupeře se nám nepovedlo udržet výborný rozjezd zápasu, a nakonec jsme prohráli o 10 bodů. V neděli v domácím prostředí se stejným soupeřem byl zápas lepší a výkon Naty Durdové nás dovedl k vítězství. Pro holky ročníku 2004 to byl poslední zápas v dorostu. Od nynějška jsou oficiálně ženy.  Přejeme všem holkám ještě hodně basketbalových zážitků.

 

Autor: Petr Čeněk

 

 

 

 

Číst 396 krát