Menu
úterý, 27 únor 2024 13:56

Mistrovská utkání 9.-10.3.2024

Sobota 9.3.2024

BK Brandýs n.L. - BC Benešov   58:40 (18:25)

Body: Kupčík 19, Soukup 12, Houžvička 11, Dvořák A. 8, Lachs a Dvořák N. po 4, Hvězda, Heglas, Bubeníček

Druhý březnový víkend byl ve znamení dohrávky domácích zápasů prvního kola o 1.-8. místo ve sloučené skupině C a D, kde se setkávají nejlepší týmy těchto skupin. Stejně jako předchozí zápasy se nám i tentokrát podařilo oba zápasy dotáhnou to vítězného konce a zůstáváme se dvěma prohrami ze základní skupiny na druhém místě. 

 
Sobotní zápas s BC Benešov byl v první polovině velmi nepřesný, kluci se na hřišti hledali a přidali mnoho nepřesností a neproměněných šancí, což přineslo v polovině výsledek 18:25 v náš neprospěch (úvod 0:8). Po motivačním proslovu o přestávce nastoupil náš pravý tým a předvedl bojovnou, rychlou a přesnou hru, na kterou jsme zvyklí. Výsledek 58:40 je spravedlivým obrazem hry a důkazem, že i zdánlivě prohraný zápas se dá bojovností, nasazením a plněním taktických pokynů zvládnout do vítězného konce. Je až skoro pravidlem (bohužel), že začínáme hrát až ve druhé polovině, což bodově v tomto zápasu bylo až neuvěřitelné. 2/4 bodově - 2:11 a 3/4 bodově - 22:4 !!! Tento zvrat dokonce donutil některé fanoušky soupeře opustit tělocvičnu... nedivím se ??  Kluci si budou muset více sáhnout do svědomí, jestli ty začátky nejsou někdy o podcenění soupeře, nedostatečnou koncentrací na zápas nebo celkově laxním přístupem k začátku zápasu. Už víme, že i rozdíl 30 bodů za poločas neznamená jasnou prohru, ale spoléhat na to nejde...  Musím pochválit celé družstvo za druhou polovinu zápasu, kde se dokázali spojit a postupně soupeře přehrát. Když chceme, tak máme skvělé kombinace, rychlé akce, výborné střelce a Adam Dvořák pod košem dominuje.  
 

Neděle 10.3.2024

BK Brandýs n.L. - BK Medvědi Tábor   91:64 (52:28)

Body: Bártů 23, Houžvička 21, Lachs a Dvořák A. po 10, Soukup 9, Kupčík a Dvořák N. po 8, Hvězda 2, Bubeníček, Heglas

 
Nedělní zápas proti BK Medvědi Tábor byl lepší v začátku, kde jsme si nenechali soupeře utéct a skóre se drželo v první čtvrtině vyrovnané. Od druhé čtvrtiny jsme měli zápas plně pod kontrolou a výsledné skóre mohlo být s ještě větším rozdílem, ale nechali jsme hrát celou lavičku, což mělo v některých fázích hry dopad na obdržené koše či neproměněné šance. Co mě ale opravdu nebavilo, byly rychlé útoky soupeře, kdy i přes 10x opakovanou větu, "...poslední dva se vracejí okamžitě po koši...", jsme dostali asi 30 bodů z přehozu a rychlého protiútoku. Když přičtu ještě neskutečné chyby při rozehrávce a úplně zbytečné ztráty míčů při přihrávkách, tak výsledné skóre 91:64 prakticky kopíruje výsledek družstva "A", které se přes tento tým ve druhém kole kvalifikace dostalo do ligy. Jinými slovy, jsme také ligoví... :-)
 
Celkově pochvala zejména důsledné obraně, kde Ondra je obrovská opora, v poslední době velmi dobrá hra Marka, kde místo zbytečného tlaku 1 na 3 volí chytrou přihrávku, asi nejlepší nájezdy v rychlosti od Sama, Adam D pod košem je radost se dívat a samozřejmě celkově velmi efektivní hra Kamila, Štěpána a Nicka, kteří se začínají střelecky prosazovat z větší vzdálenosti. Někteří kluci byli dlouhodobě zranění či chyběli (David, Adam H, Fanda) či s basketem začínají (Dan) a tady máme velké prostor se zapojit zpět do hry na 100%. 
Je škoda, že za celou dobu našich zápasů jsme neměli šanci zahrát zápas v plné sestavě, kde si absenci pro tento víkend vybrali Kuba a Lukáš, kteří se v minulých zápasech prosadili jak rychlostí, tak tlakem na koš.
 
Závěrem zopakuji již jednou řečené, dnes jsme potvrdili, že jsme ligoví a písmeno "B" za našim mužstvem představuje pouze označení druhého týmu, který je ale stejných kvalit jako ten první.
 
Budu se těšit na další vítězné "...BK...Brandýs...!!!"
 
Kamil a Marcela 
Číst 141 krát Naposledy změněno neděle, 10 březen 2024 16:46