Menu
pondělí, 28 listopad 2022 14:42

Výsledkový servis 26.11. - 27.11.2022

Listopad dorazil ke svému třiceti dennímu cíli a máme za sebou i jeho poslední víkend. Ten byl poměrně příjemný. Obloha byla jasná, počasí docela jarní a také sluneční paprsky občas dokázaly zahřát. Současně to byl adventní víkend, takže na všech českým náměstích a návsích se rozsvítily vánoční stromky jako symbol blížících se vánočních svátků. Nejinak tomu bylo i v našem dvojměstí, kde se rozzářily hned tři stromky, na popovické návsi, brandýském náměstí a v boleslavském centru. Po dvouleté covidové odmlce se zahájení adventu konalo živě a nikoli on-line, jak tomu bylo v uplynulých dvou letech, a tak si to naši občané mohli naplno užít, tak jak bylo před covidem zvykem a myslím, že tomu tak i bylo.

Pokud se týče sportovních událostí, tak všechno se točí kolem MS v Kataru a zápasů je tolik, že je ani nestíháme sledovat. Výsledky někdy přinášejí zklamání, někdy radost a přiznejme si, že když tam není český tým, tak většinou držíme palce těm slabším nebo Evropanům, ke kterým máme blíže. Mnoho zápasů, mnoho gólů /mohlo by jich být více/ a tisíce fanoušků v hledišti a milióny u televizních obrazovek, tak je vnímána největší sportovní událost roku 2022. V jejím stínu tak zůstávají ostatní sportovní události, jako jsou světové poháry v zimních sportech, které by jinak plnily média obvyklým způsobem. Tak tomu bude až do půlky prosince, i když po dohrání skupin /což bude již v pátek/ se to přeci jen trochu zápasově zminimalizuje, ale o to více se bude o jednotlivých zápasech vyřazovací fáze psát.

To, že Kanada vyhrála Davisův pohár se dnes nikde ani nedočtete, za to o porážce Kanaďanů s Chorvatskem na fotbalovém šampionátu se toho napíše mnoho.

Vhledem k tomu, že se blíží Vánoce dovolil bych si příznivcům BK Brandýs n.L. nabídnout dva tipy pod stromeček. Tím prvním je spuštění registrace basketbalových kempů 2023 /1.12./, což může děti hodně potěšit. Tím druhým je basketbalová publikace z historie NBA: Basketbal: velký americký příběh. Jde o zajímavou publikaci z historie zámořského basketbalu a NBA především. Měl jsem možnost do ní nahlédnout a rozhodně stojí za přečtení. V knihovně každého basketbalisty by neměla chybět.

Pokud se týče víkendových výsledků BK Brandýs n.L., tak máme za sebou nejhorší víkend. V devíti zápasech jsme slavili jen jeden úspěch, a to je vskutku málo, i když jsme se potkali s poměrně těžkými soupeři, ale ani to neomlouvá. 

2.liga mužů

Tesla Pardubice - BK Brandýs n.L.                                       76:59 (44:25)

V hodně oslabené sestavě dokázali muži proti druhému celku tabulky uhrát celkem slušný výsledek.

Body: Ornst 16, Hrabý 10, Pěkný 9, Klusáček 7, Borl 5, Pilný 4, Kratochvíl a Tomášek po 3, Drobný 2

Kolínsko-kutnohorský BK - BK Brandýs n.L.                        80:52 (36:24)

Do Kolína už odjela kvalitnější sestava, ale ani to lepší výsledek nepřineslo. Tři čtvrtiny se hrálo celkem vyrovnaně, ale v závěru hosté odpadli a domácím narostla křídla, což se odrazilo v konečném výsledku celého nedělního klání. V tabulce jsou muži osmí a pokud budou chtít mít klidnější vánoční svátky budou muset ve dvojičkovém klání proti „B“ Litoměřic uspět.

Body: Ornst 16, Kejmar 10, Horák, Borl a Kratochvíl po 5, Pěkný 4, Klusáček a Hrabý po 3, Frantík 1

2.liga žen

BC Kolín – BK Brandýs n.L. „A“                                            66:46 (26:22)

Poslední listopadovou neděli jsme na palubovce Kolína předvedli opravdu ostudný výkon a domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Prohrát určitě umíme, ale odevzdat utkání bez snahy bránit, doskakovat atd. je opravdu na zamyšlení, i když se Vánoce blíží.

Body: Martínková 10, Votrubová Kateřina 8, Votrubová Klára 6, Bodláková 5, Kynclová 5, Brožková 4, Najmanová 4, Klanicová 4

Celostátní liga juniorek U19G

ŠBK Sadská - BK Brandýs n.L.                                 65:60 (28:27, 52:52)

Ve vyrovnaném zápase dlouho žila naděje na první výhru v soutěži. Bohužel nakonec byl v prodloužení lepší a šťastnější domácí celek.

Body: Tomková 17, Richterová 13, Durdová 10, Dvořáková 9, Hrubinová 5, Holovská 4, Klementová 2

Sokol Horní Počernice – BK Brandýs n.L.             55:48 (32:26)

I v pátečním střetnutí se mohlo vyhrát, ale nepodařilo se. S bilancí osmi porážek jsou juniorky v tabulce poslední a udržet soutěž bude složité.

Body: Durdová 24, Richterová 9, Hrubinová a Kučerová 4, Motlíčková a Tomková 3, Kolářová 1

Celostátní liga kadetů U17B

BK NAPOS Vysoká n.L. - BK Brandýs n.L.               40:61 (22:26)

Hosté sice vedli po třech minutách 10:0, ale domácí to nevzdali a téměř třicet minut byli ve výsledkovém závěsu. V poslední kvartě hosté přeci jen zabrali a svůj výkon proměnili ve výhru o dvacet bodů a oplatili tak Východočechům domácí porážku z prvního kola.

Body: Stieber 15, Asor 13, Hanitz 11, Kejmar 9, Martins 7, Řebíček 4, Hlushko 2

Tesla Pardubice - BK Brandýs n.L.           67:63 (35:31) 

Těsná porážka přišla až v závěru, kdy hosté neudrželi těsné vedení, ale domácí vyhráli zaslouženě, protože vedli 90 % zápasu, k čemuž jim hosté pomohli velkým množstvím ztrát a neproměněním několika tutovek z pod koše. Kadeti jsou v tabulce druzí, ale k postupu budou muset ještě přidat nějaké výhry v posledních čtyřech kolech základní části. Mnohé napoví již dva těžké zápasy za čtrnáct dní ve Žďáru a Kolíně.

Body: Štajer 17, Stieber 14, Langšádl 13, Martins 9, Hanitz 7, Kejmar 3

Žákovská liga U14B: mladší žáci

BK Brandýs n.L. „A“ - BK VIVIDBOOKS Pardubice                          63:91 (18:50)

Poslední listopadový víkend jsme hráli pouze zápas proti Pardubicím, protože zápas s Nymburkem byl na jejich žádost přeložen. Vedoucí tým přijel v plné sestavě a od prvních minut potvrzoval své kvality dosud neporaženého mužstva. Bohužel jsme nedokázali překonat naše pomalejší začátky zápasů a první polovinu jsme díky obrovskému množství nevynucených ztrát míčů prohráli. Ve druhé polovině jsme vyrovnali krok a vedoucí tým jsme v této části dokonce dokázali porazit 45:41. Sice nám to nestačilo na dotažení bodového manka z první poloviny, ale výsledek s celkovým rozdílem o 28 bodů je proti tomuto mužstvu jedním z nejlepších výsledků z celé skupiny. 

Body: Prouza 16, Bártů 10, Hlavatý a Kupčík po 8, Lachs 6, Dvořák N. a Soukup po 4, Houžvička 3, Dvořák A. a Hvězda po 2

BK Brandýs n.L. „B“ – BK VIVIDBOOKS Pardubice           45:102 (18:60)

Zraněním zdecimovaná sestava vzdorovala favoritovi skupiny srdnatě a prohrála se ctí.

Body: Hlaváček T. 14, Kubelka 9, Roškota 7, Řihout a Schwan 4, Karel, Dvořák a Pečenka 2, Lichtenberk 1

 

Autor: Petr Čeněk

 

 

 

 

 

Číst 833 krát