Menu
pondělí, 27 listopad 2023 09:46

Výsledkový servis BK Brandýs n.L. ze zápasů hraných 26.-27.11. 2023

Poslední listopadový víkend už byl hodně zimní a už dlouho nepamatuji, že by koncem listopadu napadlo tolik sněhu, což se stalo v neděli. Polabské zimy jsou však poměrně mírné, a tak do večera toho sněhu moc nezbylo. A to, co zbylo tak odtálo během noci z neděle na pondělí, kdy pršelo a v podstatě celá sněhová pokrývka roztála. V noci má zase něco napadnout, ale koncem týdne to má zase zmizet. Poslední polabské zimy prostě takové jsou a na doby, kdy se u nás drželo třeba 30 cm sněhu po delší dobu, asi musíme zapomenout. Bruslit se snad bude moci na umělé ledové ploše a snad se to díky opatřením města povede. Alespoň dětem bych to moc přál. Obecně si přeji, aby se zima u nás vyřádila v prosinci a v lednu a od února už bylo přeci jen jarněji. Uvidíme a těšme se na adventní období, které je již za dveřmi a o víkendu by se měly stromečky rozzářit i na obou našich náměstích a na popovické návsi.

Události uplynulého týdne se motaly kolem příměří v Gaze a příprav na dnešní stávku. Rozumím stávkujícím a jejich požadavkům, nicméně si myslím, že stávka toho příliš nevyřeší. Je pravda, že vláda se chová jako slon v porcelánu a komunikovat svou snahu o zlepšení ekonomické bilance státu se příliš nedaří. Bohužel některé výroky našich ministrů nejsou úplně geniální a spíše, než vysvětlující charakter, někdy probudí vášně více než je zdrávo. Myslím, že by se mělo více a rozumněji jednat. Vláda by měla více vysvětlovat a hledat optimální řešení pro rozpočet i občany s dostatečným časovým předstihem. Odbory by zase měli mít větší pochopení pro realizaci úsporných vládních kroků. Bez toho se asi příliš nehneme z místa, ale stávky asi nejsou tím nejlepším způsobem, jak pomoci našemu hospodářství a hodně komplikují život. A ruku na srdce, kdo chce před Vánocemi stávkovat?  Ono to ty odboráře také stojí hodně peněz.

Pokud se týče sportovních událostí, tak asi největší českou výsledkovou bombou je druhé místo běžce na lyžích Michala Nováka v závodě světového poháru ve finské Ruce na distanci 20 km s hromadným startem. Medailové umístění v klasickém lyžování jsme získali po dlouhých 11 letech, kdy ještě běhal Lukáš Bauer. Také biatlonisté zahájili svou sezónu a vedli si se střídavými výkony. Mixovaná štafeta doběhla na slušné páté pozici, příliš se nedařilo ženám, Krčmář dojel na solidní 14. pozici ve vytrvalostním závodě na 20 km. Fotbalová liga pokračovala 16. kolem a Sparta i Slávia uspěly proti celkům ze spodních tabulkových příček a udržují si odstup od ostatních týmů. Některé zápasy se hrály ve sněhové vánici, což fotbalu moc nesvědčilo, ale nakonec byly všechny zápasy odehrány. Do konce podzimní části zbývají ještě tři kola, liga se musí honit, protože reprezentace v pondělí po výhře nad Moldavskem 3:0 postoupila na ME, i když s odřenýma ušima. Uvidíme, kdo se stane novým koučem, hráči s lvíčkem na prsou ho potřebuji jako sůl.

V basketbale byla naplánována pauza, a tak se toho u nás moc nehrálo. NBA pokračovala naplno i po Dnu díkuvzdání. Na západě si nejlépe vedou Minnesota, Oklahoma, Phoenix a Denver, naopak za očekáváním zatím zůstávají Lakers a GSW. Na Východě je na tom nejlépe Boston, Orlando a Milwaukee.

Pokud se bavíme o NBA tak největší basketbalovou událostí byl postup školního týmu jNBA do celorepublikového finále, kde se o prsten utká osm nejlepších českých týmů. Tým z Výsluní alias Cleveland Cavaliers si vede velmi dobře a určitě ještě neřekl své poslední slovo.

I do mistrovských utkání zasáhly naše nejmladší celky v kvalifikaci o postup na MČR v kategorii U12. Vedly si hodně suverénně, když chlapci i dívky své soupeře jasně přehráli a postoupili do finálových kvalifikačních částí, kde se určitě budou prát o postup.

Kvalifikace o MČR U12B mladší minižáci

Sobota 25.11.2023

BK Brandýs n.L. - BK Beroun                       102:20 (25:5, 49:10, 87:13)

Body: Bartík a Sibera 29, Novosad 18, Ježek a Urbánek 8, Bártů 6, Lecko a Martínek 2

Neděle 26.11.2023

BK Beroun-BK Brandýs n.L.                           28:84 (8:13, 14:39, 23:54)

Body: Sibera 23,Urbánek 17,Bartík 11,Bártů 9, Martinek 7, Stieber a Pěkný 5, Šimon 3, Ježek a Lecko 2

O víkendu jsme hráli první kolo kvalifikace o MČR U12B. Do prvního zápasu jsme nastupovali s respektem a s tím, že nevíme, co od soupeře očekávat, jelikož se s ním v sezóně nepotkáváme. Nakonec jsme již po první čtvrtině vedli náskokem 20 bodů. Ve druhé a třetí čtvrtině měl soupeř pouze 4 hráče na hřišti, jelikož přijeli v 9, a proto byli v nevýhodě. Zápas se nám povedlo mít celou dobu ve svých rukou až do konce. Na nedělní zápas jsme odjeli v počtu deseti hráčů a nemohli jsme nikoho celý zápas střídat. Soupeř měl tentokrát také deset hráčů, ale i přesto jsme mu nedali ani šanci na vítězství. 

Kvalifikace o MČR U12G mladší minižákyně

Sobota 25.11. 2023

TJ Sokol Kladno - BK Brandýs n.L.                           30:122 (6:33, 19:61, 23:99)

Body: Libertin 32, Mozolová 16, Borovičková M. 12, Kubáčová a Šnáblová 10, Bártlová, Vašínová a Borovičková E. 8, Štěrbová a Kačíková V. 6, Fitos 4

Neděle 26.11. 2023

BK Brandýs n.L. - TJ Sokol Kladno                          94:15 (12:3, 37:5,64:9)

Body: Libertin 19, Borovičková E. 14, Kubáčová 13, Mozolová 12, Šnáblová 8, Borovičková M., Vašínová a Bártlová 6, Štěrbová 4, Fitos a Kačíková V. 2, Kalfusová a Votrubcová 1

Holky prošly prvním kvalifikačním kolem velmi hladce, kdy je dopředu během celého zápasu hnala vidina pokoření jejich další stobodové hranice, v druhém domácím zápase více rozložily síly i do té obranné části zápasu. Magickou stobodovou hranici se sice napodruhé překonat nepodařilo, ale za to jsme snížily počet vstřelených košů soupeřem. Velkou odměnou za celý víkend byla řízková party, kterou pro holky připravily autorky 100. vstřeleného bodu z obou posledních zápasů.

 

Autor: Petr Čeněk

 

Číst 200 krát